Geen categorie

BRANDWEER AMSTERDAM IN CRISIS BOAS ZIJN DE BAAS

Woningonttrekking; kapstok voor hoge boetes, gemeente Amsterdam


Daar moet je van uit kunnen gaan, Toch!!

Deze boetes zijn vaak onterecht maar gemeentes komen er vaak nog mee weg bij de rechter. Wat opvalt in deze procedures over bestuurlijke boete is dat gemeentes voortdurend de maximale boete opleggen. Feiten en omstandigheden worden onvoldoende afgewogen en dat leidt tot onzorgvuldige besluiten waar de rechter aan te pas moet komen. Veel raadsleden vinden die bedragen erg hoog. De raad heeft kritiek op deze 'buitenproportionele' boetes, zeker bij een eerste overtreding door vergissing of onwetendheid.

Willekeur is de ondermijning van onze democratie!

Bij gebrek aan bewijs word er maar geswitcht naar woning brand onveilig,.. om het pand te sluiten?

De gemeente Amsterdam heeft vanaf 2017 al meer dan 8 miljoen euro aan boetes uitgedeeld voor woonfraude. Waarvan niet alle geheel terecht, of wel??

Uit een van onze ingezonden stukken

Het pand :  Grachtenpand 4 verdiepingen, met een brandveilig verklaring.

Op het moment van de inval zijn er twee woningen verhuurd. Op één hoog woont er een gezin met twee kleine kinderen.  Op 3 hoog woont de eigenaar die op het moment van de van de inval zelf niet aanwezig is.

Zonder aankondiging staan er vier man inclusief de brandweer bij het gezin op één hoog voor de deur. Dat is al even schrikken voor het gezin. Gevraagd word naar het huurcontract (een halfjaar contract) wat netjes word overhandigd door de moeder van het gezin.

De gemeente heeft argwaan, waarschijnlijk aangewakkerd door de meldplicht van de buren of overburen. Mischien te veel inloop en gedacht word aan woningontrekking, vooralsnog zijn er geen harde bewijzen daarvoor.

Het lijkt alsof het doel vooraf was, om het pand te sluiten. maar daar zijn dus geen harde bewijzen voor. Wel worden er nog twee handoeken gevonden in een van de leegstaande appartementen.
Ja wat doen die handoeken daar?? Geen bewijs dus.

Boa: Brandweer …wat is uw observatie…Mevrouw/meneer van de Boa, het pand is brand-onveilig  Sluiten nu direct  iedereen eruit, levensgevaarlijke situatie!!

Na een kort onderhoud tussen de gemeente en de brandweer word het pand brand onveilig verklaard, en er moet tot directe sluiting worden overgegaan. De familie wordt alle minuut op straat gezet en moet maar kijken en het pand wordt gesloten.

Dossier gaat naar de rechtbank met als opgelegde boete 40.000 euro, rechtbank gaat direct akkoord. Heeft de gedaagde nog iets op te merken of te melden:
Mevrouw/meneer de Rechter,. mijn verweer is dat er sprake is van willekeur en dat mij onrecht is aangedaan.

Rechter: Gedaagde, er zit een schriftelijke verklaring bij van de brandweer.Als ik als rechter een organizatie moet vertrouwen dan is dat wel de brandweer commandant.
Gedaagde: Mr de Rechter, nr 73 en nr 79 worden niet gesloten, met dezelfde situatie, brandonveiligheid

Had u maar via AirBnB moeten verhuren, zij zijn compagnon van de gemeeente Amsterdam. de toeristenbelasting maakt alles goed.  Volgende zaak.

Mevrouw / meneer de Rechter: nog een vraag … Wat is het verschil tussen, als mijn familie komt overnachten met 4 personen, of als er 4 engelse toeristen bij mij verblijven,  
de overtreding daargelaten, de brandveiligheid van het pand is precies het zelfde…. dus waarom sluiten en een nietsvermoedend gezin op straat gooien!!

Reactie gedaagde: Bulshit! Doorgestoken kaart Zie die Boa's lachen..super top bedankt.. nog meer respect…O ja meneer de brandweer jij ook nog bedankt..

Algemene burgeropinie van dit soort zaken : willekeur en verkeerde voorstelling van zaken door de brandweer. Zonder deze verklaringen heeft de gemeente / Boa absoluut geen zaak,  955.000 van de soortgelijke huizen zijn dan ook brandgevaaarlijk. 
Ja we weten wat willekeur kan veroorzaken, we HERDENKEN het op dit moment.

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat door het toedoen van deze valse verklaringen, niets vermoedende toeristen met hun gezin op straat worden gezet, in een overvol geboekte stad, waar moet je naar toe met je gezin.


Vind je dit leuk? Deel het met je vrienden!

1
1 share, 1 point

Wat is jouw reactie

Verbaasd Verbaasd
2
Verbaasd
Huilen Huilen
1
Huilen
Leuk Leuk
2
Leuk
Lol Lol
2
Lol
Love Love
1
Love
Niet leuk Niet leuk
0
Niet leuk
Boos Boos
8
Boos
paul

Geef een Reactie

  1. Wat een extreem warrig verhaal. Wat is precies je punt? De gemeente heeft regels en handhaaft die. Ben je het oneens met de regels, met de handhaving of met allebei? Blijkt totaal niet uit bovenstaand geraaskal. Bedenk een coherent verhaal vóórdat je het op internet plempt.

Kies een formaat
Poll
Stemmen om beslissingen te nemen of meningen te bepalen
Verhaal
Opgemaakte tekst met insluitingen en visuals
Meme
Upload uw eigen afbeeldingen om aangepaste memes te maken
Afbeelding
Foto of Gif afbeelding